FINSBURY BUSINESS CENTRE, LONDON

  • Location: London
  • Client: Private
  • Project status: Concept design
  • Project type: Renovation, extension, masterplan
  • Size: TBC

CONCEPT DEVELOPMENT

The clients approached Richmond Bell Architects to design a concept for the renovation of a large business centre in London. They wanted to increase the light to the third and fourth floors of the centre. At the same time they asked to turn unused roof space into a terrace and break-out area. This would provide a place for users of the centre to go to unwind.

RBA designed a space that included a large internal atrium. This would allow light into the fourth floor, and also the third floor by using glass floor panels. The break-out room overlooking the terrace would have glass walls to allow natural light in. To further maximise the amount of light in the offices, glass internal walls were also designed for the offices on the fourth floor.

Two sets of solar panels on the inaccessible parts of the roof would generate energy for the building, increasing its sustainability.

RBA designed the scheme using plenty of wood and glass to give a natural feel to the space. Combined with plenty of green planting, this would create a peaceful haven away from the bustle of city life.

Get In Touch

If you would like to discuss a potential project, please send us an e-mail and we’ll get back to you.